Ciąża

Ekaterinburg Maternity Hospital - opinie i adresy

Pin
Send
Share
Send
Send


- Znaleźliśmy dla ciebie 7 domów położniczych i 13 recenzji w Jekaterynburgu
- Wygodne wyszukiwanie: adresy na mapie, numery telefonów, godziny otwarcia, oficjalne strony
- Opowiedz nam o błędach na stronie, naciskając ctrl + enter

za. Suworowski 4

(343) 352-86-23

4,4 doskonała 1 opinia

Uralmash za. Suworowski 4

Szpital położniczy w szpitalu № 40 ul. Volgogradskaya, zm. 189, korp. 6

ul. Volgogradskaya, zm. 189, korp. 6

(343) 297-98-48

Chkalovskaya Volgogradskaya, zm. 189, korp. 6

ul. Komvuzovskaya, 3

(343) 374-32-00

Ul. Uralskaja Komvuzovskaya, 3

Numer domu macierzyńskiego numer 20 st. Dagestan, 34 lata, Bldg. A

ul. Dagestan, 34 lata, Bldg. A

(343) 258-94-67

Dekabrystów, 25 lat, Bldg. A

(343) 261-45-81

Geological Decembrists, 25, Bldg. A

St. Seraphim Deryabinoy, 32

(343) 270-53-09

4,1 doskonałe 12 recenzji

Chkalovskaya St. Seraphim Deryabinoy, 32

(343) 371-87-68

Ul. Geologiczna Repin, 1

Recenzje domów położniczych

Pozytywne: Nic Nie wierz żadnej pozytywnej opinii. To najgorsze miejsce, do którego można się dostać. 2 dni szukałem toreb na podłogach. 2 dni później szukałem dziecka. Ochrona będzie ... d. LO zakończona. Policjanci wyładowali szew do ropy. Zorganizowano podwórze przechodnie, odszedłeś od reanimacji, są nadzy i zabierani windą z gośćmi do innych ludzi. Girls RUN, jeśli istnieje taka możliwość.

Negatyw: Od personelu osoby 2 już nie

Pozytywne: Całkiem przyzwoite komnaty plemienne, każda ma 1 san. Nie było kolejki na toalety na jednostce (np. Na lewym skrzydle i na prawej) z kabiną prysznicową. Jedzenie dla matek było takie, że dzieci „nadęły się” - trudziliśmy się ciastami ryżowymi, nieśmiertelną kapustą w zupie i gulaszu. ale ziemniaki zawsze były. I. raz na 10 dni dał zapiekankę z gryki i twarogu. Wszystko inne latało w śmieciach - takie uwolnienie pieniędzy, nie widziałem. W jadalni powiedzieli, że szef wydziału zajmuje się jedzeniem (zostaliśmy przeniesieni do szpitala po PIT) i prawie główny dietetyk z miasta nadrabia. To jest nonsens! Proszę ustalić normalne menu, które pasuje do matek karmiących w tonach.

Negatyw: Merknet w porównaniu do okołoporodowego regionu, gdzie urodziła swoje drugie dziecko!

Dom macierzyński - opis instytucji

W ramach szpitala położniczego oddziały takie jak:

  • Konsultacje kobiet,
  • Szpital,
  • Oddział położniczy,
  • Oddział dla kobiet w ciąży z patologią,
  • Oddział położniczy obserwacyjny,
  • Komory dla noworodków,
  • Oddział Ginekologii.

Obserwacja medyczna przebiegu ciąży u kobiet rozpoczyna się od pierwszych dni do momentu porodu. Podczas pobytu w szpitalu położniczym kobieta i jej dziecko są przez pewien czas odizolowani od środowiska i są w sterylnych warunkach. Również izolowane kobiety w ciąży.

Szpital położniczy rozpoczął swoją działalność od czasów cara Mikołaja II w 1897 roku. Wtedy rozkazał stworzyć specjalną instytucję, aby kobiety nie rodziły więcej na ulicach. W tym czasie kobiety, które urodziły się w szpitalu położniczym, były biedne ze zwykłych ludzi. Podczas istnienia Związku Radzieckiego utworzono wiele szpitali położniczych, w których pracowali wykwalifikowani pracownicy medyczni.

Jak wybrać szpital położniczy

Każda kobieta, która przygotowuje się do zostania matką od pierwszego dnia, zaczyna planować swoje narodziny. Kupuje najbardziej potrzebne do odwiedzenia szpitala i wybiera sam szpital. Oczywiście kobiety, które mieszkają w mieście, gdzie jest tylko jeden szpital, są znacznie łatwiejsze. Wszystko jest tu jasne. A co z tymi kobietami w ciąży, które mieszkają w dużym mieście, na przykład w Jekaterynburgu? Oto duża liczba podobnych instytucji. Które z domów położniczych w Jekaterynburgu jest najlepsze w 2018 r.?

Każda kobieta chce urodzić dziecko w najbardziej komfortowych warunkach, w których personel medyczny zapewni wykwalifikowaną pomoc. Wiele z nich jest odpychanych zaleceniami przyjaciół lub krewnych, a niektórzy szukają informacji we własnym zakresie. W naszym artykule pomożemy Ci dokonać właściwego wyboru.

Jak zacząć wybierać?

Przy wyborze szpitala położniczego należy wziąć pod uwagę fakt, że każda kobieta jest indywidualna, a to, co się lubi, może nie lubić drugiego. Dlatego nie powinieneś słuchać cudzych rad, a najlepszą rzeczą jest ufać swojej intuicji i gustowi. Przede wszystkim należy zwrócić uwagę na warunki oferowane przyszłej matce. W końcu, aby narodziny miały miejsce z maksymalnym powodzeniem, najmniejszy szczegół może mieć bardzo duży wpływ. Dlatego przede wszystkim trzeba odwiedzić interesującą nas instytucję i omówić z administracją wszystkie niuanse.

To pracownicy szpitala położniczego powinni poinformować Cię o warunkach, w których będziesz musiał porodzić, o tym, co musisz mieć ze sobą podczas pobytu w szpitalu położniczym. W związku z tym w procesie produkcji dziecka nie będzie nieprzewidzianych sytuacji i nieprzyjemnych niespodzianek. Najważniejsze aspekty, na które należy najpierw zwrócić uwagę, to:

  1. Stan sanitarny i higieniczny instytucji oraz warunki, w których kobieta w ciąży zostanie,
  2. O której godzinie kobieta będzie na oddziale prenatalnym, w pokoju pracy, a także w okresie obserwacji w okresie poporodowym,
  3. Ponieważ specjalne piłki fitball są teraz używane do łagodzenia stanu prenatalnego, konieczne jest wyjaśnienie ich obecności lub zdobycie własnego,
  4. Czy można skorzystać z usługi przebywania w oddzielnej komorze w okresie poporodowym,
  5. Jakie rzeczy zabrać do szpitala. W większości przypadków przyszłe matki powinny mieć ze sobą:
  • zmienić ubranie
  • pościel
  • produkty higieniczne
  • dzianina kompresyjna do porodu,
  • pieluchy
  • ubrania dla dziecka
  • pieluchy
  • butelki.
  1. Musisz dowiedzieć się, jakie leki muszą przygotować dla siebie i dziecka,
  2. Konieczne jest ustalenie, czy środek znieczulający jest stosowany w szpitalu i ile będzie kosztować znieczulenie,
  3. Czy mąż praktykuje w szpitalu położniczym w tej praktyce szpitalnej i jakie dokumenty muszą być do tego przygotowane,
  4. I bardzo ważne jest położenie szpitala. Powinien znajdować się w miejscu, w którym możesz być łatwo dostarczony w odpowiednim czasie. Przede wszystkim powinien znajdować się w pobliżu miejsca zamieszkania. W przeciwnym razie karetka może dostarczyć kobietę do najbliższego wybranego przez niego szpitala.

Wybór lekarza

Jak pokazuje praktyka, przyszła mama najpierw wybiera dla siebie lekarza, który będzie ją obserwował przez cały okres ciąży, a dopiero potem pojawi się pytanie o wybór szpitala.

Obecność profesjonalnej pomocy w wyglądzie dziecka na świecie - kryterium, które może zablokować nawet niezbyt komfortowe warunki życia

W każdych okolicznościach wymagana jest znajomość lekarza. Musi zbadać ciężarną kobietę, zbadać jej dokumentację medyczną. W obecności chorób przewlekłych u przyszłej matki lekarz może przepisać cesarskie cięcie. Wszystko to jest konieczne, aby zarówno matka, jak i dziecko czuły się dobrze w okresie poporodowym. W większości przypadków lekarz podaje pacjentowi swój numer telefonu, aby móc skontaktować się w razie nagłego wypadku.

Przeczytaj recenzje:


Aby napisać recenzję, nie musisz się rejestrować.

Możesz zostawić recenzję szybko i anonimowo.

Im więcej opinii zostawiamy i
udostępnij link do tej strony innym osobom, tym bardziej informacyjny i użyteczny będzie dla innych.

I być może z czasem to twoje Recenzje lekarzy, opinie o szpitalach położniczych, opinie o lekarzach szpitali położniczych, recenzje instytucji medycznych ocali zdrowie człowieka!

Szpital położniczy 20 Jekaterynburg 20 szpital położniczy

20 szpital położniczy w Jekaterynburgu - to nie szpital, ale do diabła! W najprawdziwszym tego słowa znaczeniu!
Na początek umieściłem (jeśli chcę) tydzień przed porodem!
Łóżka są okropne, tj. kiedy się kładziesz, leżysz na podłodze lub pod siatką (jeśli masz szczęście) leżą kraty, ale to nie jest odżywianie ... które pozostawia wiele do życzenia, a nie całkowity brak duszy (lub musisz iść do piwnicy na stromych schodach i poczekać długą linię (ponieważ pracuj prysznic tylko 1,5 godziny dziennie) do mycia w niehigienicznych warunkach!
Faktem jest, że wszyscy jesteście lekarzami, znowu napiszę WSZYSTKO! Bez wyjątku nienawidzą was (bez żadnego powodu nieznanego nikomu). Odwoływanie się do was nie jest czymś w rodzaju bydła czy zwierząt, prawdopodobnie są lepiej traktowani w gospodarstwie ...
Mieszkałem tam przez 5 dni, zacząłem mieć skurcze (które rozumiałem przez intuicję, ponieważ narodziny były pierwsze). Przekonałem lekarza, a raczej siostrę medyczną, żeby mnie zobaczyła, a ona była strasznie leniwa, bo była już 22:00 i postanowiła pójść spać ... Gdzieś o godzinie 00:00, kiedy skurcze były przerażające, a ja zwinięty w kłębek ... Postanowiłem przenieść się do perswazji z przekonaniem ... i tam rozpoczął się BP! ...
Nie miała prześcieradła i pieluchy, po prostu nie zdążyła ich umyć ... i leżąc na podartej koszuli (żeby powiedzieć, że ma co najmniej 10 cm materiału bez dziur, nic nie powiedziała) w błocie, nie wiem, dlaczego, ale krzesło ojcowskie było w błocie, przebili mnie bańka, chociaż on sam mógł pęknąć! Zostałem sam i wyjechałem ... kiedy były straszne walki i nie mogłem wytrzymać spokojnie, uwaga! cichy skowyt ... młode dziewczyny nie mają nic do roboty ... o 3 nad ranem zdecydowali, że są znudzeni i przyszli do mnie jeden po drugim, jeden po prostu krzyczał na mnie i powiedział, jakie stworzenie, dlaczego tak mnie nazwała, że ​​nie wiedziałem ... ale oni przychodzą do nich rodzić różnego rodzaju ... i inne obelgi (których nie będę pisał z powodu cenzury), drugi przyszedł i zaczął bić matą (pod koniec porodu zostałem posiniaczony, ale później)
Kiedy lekarz przyszedł, gdy zaczęły się próby, po „markowym” obrazie, zmuszonym do zejścia z krzesła, nie jest jasne, dlaczego! I kazałem wstać (chociaż próbowałem, i z jakiegoś powodu łatwiej mi było je położyć), kiedy prawie upadłem, ona nadal pozwalała mi wejść na krzesło, a samo narodziny były już oszołomione po cierpieniu, kiedy mój córko, natychmiast odcinają pępowinę, nie czekając, aż pulsuje, i ściskając moją pierś jak wymię, którą przynieśli mojej córce na pierwsze mleko, nigdy więcej jej nie widziałem ...
Uszyty w taki sam sposób z matą, żyj ... medyczna siostra wetknęła mi lekarstwo przez strzykawkę, więc po sześciu miesiącach miałem siniak!
Wszystko byłoby dobrze, zapomniałbym o tym, gdyby nie fakt, że w sierpniu 2011 r. Po zamknięciu stacji sanitarno-epidemiologicznej (po oczyszczeniu) z powodu E. coli! Z powodu niehigienicznych warunków zarażali moją córkę, a 1,5 miesiąca później, z powodu winy lekarzy podczas porodu, umarła w moich ramionach na oddziale intensywnej terapii ropnej ...
Dlatego dziewczyny, jeśli macie okazję uciec, to piekło! Błagam, żebyś nie rodził 20 szpital położniczy w Jekaterynburgu!

NII OMM Jekaterynburg

Drogie kobiety! Urodziłem się w NII OMM Jekaterynburg w 2010 r. i wciąż, z dreszczem, pamiętam cały ten horror ... Minęły prawie dwa lata, odkąd zostałem matką, a przyczyną chorób mojego dziecka, z którymi pojawił się na tym świecie, okazało się właśnie teraz! Moje dziecko urodziło się z infekcją wewnątrzmaciczną - zapalenie płuc wywołane przez duchy. Generalnie milczę o stanie neurologicznym! Jest jeden powód - niekompetencja lekarzy 2 OPB Research Institute OMM Jekaterynburg. Zaobserwowano jednak, że w kwestii ochrony leżę 2 razy. Kiedy kładłem się po raz trzeci, przez okres 33-34 tygodni, pierwszego dnia mój żołądek zaczął boleć, a ból był w górnej części, a nie w podbrzuszu. USG wykazało tylko ton macicy. Jeden z najbardziej doświadczonych lekarzy w moim dziale powiedział mi, że coś jest bolesne, a ja rodzę ... (DŁUGO). Włożyli zakraplacze, a ból nie minął, tylko trochę zmatowiał. Weszłam do łóżka we wtorek, aw piątek przepisano mi. Potem był epos z reanimacją dzieci, dział postnatalny pokazał się „w całej okazałości!”, Klinika dziecięca została wyleczona przez jej stosunek do mnie i do wielu mam! w osobie profesora, który jest tam dobrze znany i wszyscy boją się jej języka i działań ... przeciwko matkom, które już cierpią, widząc, jak cierpią ich dzieci, a nawet ten ogień, który tak bardzo psuje nasze nerwy ... Wyobrażacie sobie - listopad, i robią naprawy w klinice dziecięcej, smród taniej farby, itp., ogień się wydarzył, ktoś nie zgasił papierosa, przybył lek na katastrofę, zostaliśmy ewakuowani z kliniki dziecięcej do poporodowej ... wieczorem, po ósmej, okazało się, że nie pierwszy raz płoną ... Tak, doświadczyłem tego wszystkiego, ale wynik jest oczywisty: co trzy miesiące widziałem się z bólu, z powodu którego byłem przedwcześnie, a dziecko urodziło się przedwcześnie ... Przez półtora roku, co trzy miesiące, chodziłem do lekarzy, dawałem drogie testy, a moje dziecko także, aby dowiedzieć się o przyczynach rozwoju wewnątrzmacicznego infekcje. Wielokrotnie przeprowadzałem badania ultrasonograficzne jamy brzusznej i małej miednicy - nie znaleziono nic poważnego. Pod koniec maja 2012 r. Rozpoczął się kolejny atak, wezwał karetkę dla siebie, sprowadził do 14 Gorn.Holnitsa i ponownie nie znalazł niczego za pomocą ultradźwięków, podał to do obserwacji. zapalenie wyrostka robaczkowego? Trzymano ich na oddziale przez 8 godzin, a następnie postanowili, powoli, zrobić laparoskopię ... Zacząłem oddalać się od znieczulenia na stole operacyjnym, czując, jak mnie szyją. Diagnoza: Zgorzelinowe zapalenie wyrostka robaczkowego w nacieku luźnym, ropniu, zapaleniu otrzewnej. Nasuwa się pytanie: doświadczeni lekarze SRI OMM Nie wiem, że często w czasie ciąży zapalenie wyrostka robaczkowego jest zapalenie. Ze względu na ich „kompetencje”, WYDALIŁEM MOJE DZIECKO! BRAK światła! Postawili Astmę w wątpliwość, ponieważ jest ona wciąż dość mała, aby wszystko umieścić dokładnie i bez wątpliwości. Dziecko dusi się, wszystko jest w porządku z jego sercem, powiedzieli, że są problemy w płucach. Moje dziecko, ze szczepień, tylko BCG. Reszta nie może być umieszczona! Kaczka i ja sam cierpieliśmy, chodziliśmy z tym brudem na tak długo ... zarażona wątroba, teraz cysta ... P. S Jedyny lekarz OMM, któremu ufałabym, że moje zdrowie to Selivanova, widziałem i wiem, jak walczy o swoje mumie. Powodzenia dla wszystkich! Mam nadzieję, że moje gorzkie doświadczenie ominie cię.

Dom Macierzyński 20 Jekaterynburg

Drogi Pacjencie. Przyszłość i dawniej.
Dwadzieścia nie jest tak złe, jak się wydaje. Pod wieloma względami same kobiety w ciąży są winne połogu.

1. Jeśli nie chcesz nikogo kłamać, obawiasz się, że na przykład będziesz miał przeziębionego lub chorego pacjenta - zamów komorę serwisową, w czym problem? Ten szpital położniczy przyjmuje każdą kobietę, a na oddziale możesz leżeć z którymkolwiek z nich, oni TE SAME KOBIETYwymagające pomocy! Nie ma sortowania na złe i dobre. „Wszyscy są równi, jak w wannie” (c).

2. Postępuj zgodnie ze wszystkimi zaleceniami personelu, słuchaj ich w końcu! W szczególności rodzajowy. Piszą, że na nich krzyczą ... Krzyczą, bo muszą robić to, co mówią, a nie robić amatorskich występów w obszarze, którego nie znasz. Mówią, że wysiłek - jest to konieczne, tak napięte, a nie krzyczące i zaciskające oczy.

3. Pamiętaj - nie wybierasz się do sanatorium, ale do szpitala położniczego, który może być zatłoczony! Przychodzisz tu na pięć dni, a poród dla ciebie jest chwilą radosną i przerażającą, a personel widzi to każdego dnia z roku na rok i nie ma dla nich więcej powagi, zwłaszcza, gdy każdego dnia nie mija kilkanaście osób. Dlatego nie narzekaj, że personel jest niegrzeczny, nieuważny - dostaje się dla każdej kobiety, więc upewnij się. Tylko dla każdej czułości nie wystarczy, zwłaszcza gdy mają 33 osoby na położną.

4. Co do urządzeń sanitarnych. Tutaj na przykład toalety - ich urządzenia sanitarne są myte. Przyjeżdża jedna kobieta, wszystko jak najszybciej się brudzi - a winne są pielęgniarki. Nie! Obwiniaj kobietę, która zostawiła to wszystko za sobą. Ostrożnie być. A o komnatach - jesteście hostessami, myjecie podłogę, ale oczyszczacie pieluchy, pieluchy i sprzątacie stoliki nocne i na stołach - przepraszam, wasze przeznaczenie.

5. Na ultradźwiękach lekarz jest piśmienny, a ja nie radzę dawać mu rad ani wypowiadać podejrzeń, on wszystko wszystko zobaczy!

6. A najważniejsze zasady dla kobiet na oddziale poporodowym: monitoruj siebie, częściej wykonuj higienę intymną - zamiast leżąc z jednym padem przez cały dzień, oddając mocz, leżąc na brzuchu (jeśli nie było cięcia cesarskiego), higienę na oddziale i SŁUCHAJ WSZYSTKICH PERSONELÓW.

Niech Bóg da ci łatwy poród i spokojny pobyt w szpitalu położniczym.

Płatny szpital położniczy

Jeśli przyszła mama ma możliwość porodu w płatnym szpitalu położniczym (aby znaleźć się w pokoju płac zwykłej instytucji), wówczas w tym przypadku umowa powinna zostać podpisana na okres trzydziestu sześciu tygodni. Ale konieczne jest uważne przeczytanie wszystkich warunków umowy i poznanie wszystkich niuansów, które pojawiły się w celu uniknięcia problemów w przyszłości.

W takich szpitalach położniczych usługa jest oferowana na pobyt z ojcem na oddziale poporodowym. Te niuanse muszą wiedzieć z wyprzedzeniem. Ponadto konieczne jest wcześniejsze omówienie przebiegu porodu. Naturalny sposób rozwiązania problemu ciąży jest planowany lub nadal będzie wykonywany przez cesarskie cięcie. Lekarz ma obowiązek powiedzieć przyszłej matce wszystko, co ją interesuje.

Zostań na oddziale poporodowym

W większości szpitali położniczych matki przebywają z jednym dzieckiem na tym samym oddziale, gdzie matki mają możliwość samodzielnej opieki nad swoim dzieckiem od pierwszych godzin życia. Dzięki temu zarówno dziecko, jak i matka szybko dostosowują się do nowego stanu. Dziecko szybko przyzwyczaja się do laktacji, a matka praktycznie nie ma depresji poporodowej. W przypadku jakichkolwiek trudności w opiece nad dziećmi personel medyczny natychmiast przychodzi na ratunek.

Ale są też szpitale położnicze, w których dziecko nadal jest oddzielone od matki. Przynosi się go tylko w godzinach karmienia. Этот нюанс необходимо заранее обсудить с персоналом роддома, чтобы позже не возникало никаких недоразумений.

Рейтинг роддомов

Рассмотрев все что нужно знать о роддомах и пребывании в них, взвесив все «за» и «против» можно перейти и к характеристикам самих заведений.

Расположен на ул. Дагестанская, 3.

Телефон приемного покоя (343)258-94-67.

Роддом находящийся на Химмаше является самым перезагруженным во всем городе. Из-за того, что поток рожениц очень большой, медперсонал обращается с ними строго и без особого внимания. Niemniej jednak same kobiety pozostawiają pozytywne opinie na temat kwalifikacji lekarzy i położnych. Ten szpital położniczy zapewnia usługi pobierania krwi pępowinowej, możliwe jest przyjmowanie pacjentów z patologiami, hospitalizowanie we wczesnej ciąży. Ponadto posiada własną aptekę, biuro fizjoterapii, ultradźwięków, resuscytacji kobiet pracujących i niemowląt. Osobno świadczone usługi płatne dla tych, którzy sobie tego życzą. Obejmują one pobyt pacjenta na oddziałach luksusowych, znieczulenie zewnątrzoponowe i pobyt męża podczas porodu.

  • Prowadzenie ciąży w warunkach płatnych kosztuje od 31 000 rubli,
  • Pojedyncza komora kosztuje 20 000 rubli.

  • Służy kobietom w ciąży wysoko wykwalifikowanym personelem medycznym,
  • Obecność apteki,
  • Wymagane pomieszczenia do badań i fizjoterapii,
  • Dodatkowe płatne usługi do woli,
  • Skuteczne rozwiązanie ciąży w ciężkich przypadkach.
  • Brak uwagi
  • Brak pomocy psychologicznej.

Instytucja znajduje się w centrum miasta na ulicy. Repin, 1.

Telefon do informacji (343) 371-00-78.

Pomimo faktu, że szpital położniczy znajduje się w centrum miasta i znajduje się w Instytucie Badań Naukowych, nie może się pochwalić specjalnymi udogodnieniami lub naprawami wysokiej jakości. Ale nadal zasługuje na dobre recenzje, ponieważ zatrudnia wysoko wykwalifikowanych lekarzy, którzy radzą sobie w najtrudniejszej sytuacji. Jeśli kobieta nie lubi pozostać w złych warunkach, może otrzymać oddzielny oddział na zasadzie odpłatności.

Koszt usług to:

  • Prowadzenie ciąży - 68 000 rubli,
  • Poród naturalny - 3000 rubli,
  • Cesarskie cięcie - 4 000 rubli,
  • Podwójna komora - 1 500 rubli,
  • Kursy w szkole dla kobiet w ciąży - 30 700 rubli.

  • Wysoki poziom profesjonalizmu lekarzy
  • Umiejętność radzenia sobie z każdą trudną sytuacją
  • Dobra obsługa.
  • Słabe warunki życia
  • Wysokie ceny.

Znajduje się na ulicy. Wołgograd, 189.

Telefon (343) 297-98-48, (343) 266-95-16.

W tym szpitalu położniczym warunki pobytu kobiety i noworodka poprawiają się z każdym rokiem. Dokonano tutaj napraw, nadzór wideo jest przeprowadzany dla kobiet w ciąży i dlatego personel medyczny może przyjść z pomocą o każdej porze dnia. Komory płatne są oddzielnie wyposażone w kuchenkę mikrofalową, lodówkę, inkubator, indywidualny prysznic. Ponadto istnieje oddzielna kula do skurczów.

  • Oddzielna komora z dodatkowym komfortem - 20 000 rubli,
  • Indywidualna obsługa przez lekarza i położną - 25 000 rubli,
  • Prowadzenie ciąży - 63 000 rubli,
  • Kursy w szkole dla kobiet w ciąży od 250 do 2 500 rubli,
  • Indywidualna opieka medyczna podczas porodu - 25 000 rubli,
  • Single Chamber - 2 500 rubli.

  • Wykwalifikowana usługa
  • Komfortowy pobyt.
  • Wysokie ceny.

Znajduje się na pasie szpitalnym położniczym. Suworow, 4.

Telefon kontaktowy (343) 352-86-23.

Sytuacja w szpitalu pozostawia wiele do życzenia. Na oddziałach zimny, brudny prysznic, naprawy nie były wykonywane przez długi czas. Ale jednocześnie pracują tu bardzo uważni, cierpliwi i dobroduszni lekarze. Szczęśliwe matki nie zwracają uwagi na przygnębiającą sytuację, kiedy personel jest w stanie ogrzać ciepłe przyjazne słowo. Ponadto praktykuje się praktykę rodzenia w pozycji wyprostowanej. I tu rodzą się kobiety porodu z istniejącymi chorobami układu krążenia.

  • Prowadzenie ciąży - 9 000 rubli,
  • Powstałe komplikacje - 17 000 rubli,
  • Cesarskie cięcie - 16 000 rubli,
  • Płatny poród 17 000 rubli.

  • Życzliwość i uwaga personelu medycznego,
  • Rozsądne ceny.
  • Słabe warunki życia.

Znajduje się na ulicy. Bolszakow, 68.

Jest to nowy szpital położniczy, zbudowany w 2013 roku, wyposażony we wszystkie nowoczesne urządzenia. Szpital macierzyński jest wypłacany, a tu pracująca kobieta może otrzymać pomoc psychologiczną w okresie poporodowym.

  • Zaliczka - 50 000 rubli,
  • Poród spontaniczny - 75 000 rubli,
  • Cesarskie cięcie - 100 000 rubli,
  • Obecność Ojca podczas porodu - 5000 rubli
  • Znieczulenie - 7 000 rubli,
    Wybór osobistego lekarza - 35 000 rubli,
  • Wybór położnej - 12 000 rub.

  • Doskonała obsługa.
  • Wysoki koszt

Znajduje się na ulicy. Seraphim Deryabinoy, 32 lata.

Telefon (343) 240-59-80, 270-53-48.

Tutaj otrzymasz nie tylko komfortowy pobyt podczas porodu i okresu poporodowego, ale także będziesz zwracać uwagę na każdego pacjenta. Taka postawa personelu medycznego nie znajduje się w żadnym innym szpitalu w mieście.

Płatny poród jest tutaj - 41 500 rubli.

  • Wysoki poziom usług i komfort.
  • Wysoki koszt

Znajduje się na ulicy. Komvuzovskaya, 3.

Telefon (343) 374-32-00, (343) 374-30-58.

W tej instytucji przyszła mama czeka na wszystkie komfortowe warunki i wrażliwą uwagę personelu. Jedyne, co psuje obraz, to sytuacja komnat leżących na trzecim piętrze.

  • Jedna komora kosztuje 1300 rubli,
  • Poród - 25 000 rubli,
  • Położna osobista - 8 000 rubli,
  • Cesarskie cięcie - 40 000 rubli,
  • Superior Chamber - 1 500 rubli.

  • Wysoki komfort
  • Przejawem uwagi.
  • Wysokie ceny.

Oprócz szpitali położniczych w Jekaterynburgu istnieje kilka szpitali położniczych godnych uwagi w pobliskich miastach.

Szpital położniczy w Bieriezowskim

Znajduje się na Ul. Shilovskaya, 28.

Telefon do informacji (34369) 4-18-11.

Warunki dla kobiet w ciąży odpowiadają prowincjonalnemu szpitalowi położniczemu. Tutaj wszystko jest proste, ale z tym „przytulne i przytulne”. Co tak naprawdę przyciąga kobiety w ciąży. Personel jest ciepły i wrażliwy zarówno na kobiety, które urodziły, jak i na dzieci. W tym szpitalu możesz naprawdę osiągnąć szczęście w dosłownym i przenośnym znaczeniu tego słowa. Koszt dostawy nie jest tutaj znany.

  • Czystość
  • Komfort
  • Dobra postawa personelu.
  • Brak nowoczesnego sprzętu, który nie pozwala na trudny poród.

Znajduje się na Ul. Lermontow, 2.

Telefon (34368) 2-22-99, 7-43-77

Bardzo cichy przytulny szpital z niewielką liczbą pacjentów. Personel każdej pracującej kobiety znajduje indywidualne podejście i troszczy się o nie z ciepłem i uwagą. O szpitalu słychać, że możliwe było podjęcie najtrudniejszego porodu. Nie ma negatywnych opinii na temat tego szpitala położniczego. Koszt usług jest nieznany.

  • Komfort
  • Komfort
  • Uwaga personelu.

Znajduje się na Ul. Metalurgi, 3 a.

Telefon (3439) 66-79-66

O tym szpitalu słychać tylko pozytywną sławę. Jedyne, co ciemnieje, to warunki życia w szpitalu.

  • Uwaga i życzliwość personelu.
  • Brak naprawy.

Domy macierzyńskie w Jekaterynburgu i okolicznych miastach na ogół nie są zbyt wygodne, ale te opisane w artykule mogą zagwarantować swoim pacjentom profesjonalną pomoc.

Informacje

  • +7 (343) 297–98‒75 Pokaż telefon
  • +7 (343) 297‒98‒48 odniesienie - pon-pt 9: 00-19: 00, przerwa: 14: 00-15: 00
  • +7 (343) 297‒98‒38 spokój w recepcji
  • Obliczanie według kart
  • Płatność gotówką

Czy to Twoja firma? Zarejestruj bezpłatne konto biznesowe i odpowiadaj na recenzje w imieniu firmy

Karta Polecane zawiera recenzje tylko od doświadczonych autorów.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Był tu po raz drugi na początku października. Trzy lata między dziećmi wydaje się trochę czasu, ale wciąż są zmiany i dobre. Wszystko jest jak w recenzjach i przez trzy lata w szpitalu położniczym podczas sprzątania dokonywali napraw, aw niektórych miejscach roszywali meble.

Opowiem ci o wadach bardziej szczegółowo - chociaż są one nonsensem, pacjenci nie są w stanie sobie z nimi poradzić.

Był tu po raz drugi na początku października. Trzy lata między dziećmi wydaje się trochę czasu, ale wciąż są zmiany i dobre. Wszystko jest jak w recenzjach i przez trzy lata w szpitalu położniczym podczas sprzątania dokonywali napraw, aw niektórych miejscach roszywali meble.

Opowiem ci więcej o minusach - choć są nonsensem, pacjenci nie są w stanie sobie z nimi poradzić, więc niektóre rzeczy muszą być tolerowane.

Patologia W jednej z komór bloku znajdują się dwa łóżka, ale tylko jedno ma zestaw gniazd. Niewygodne. Nawet z kanału śmierdzi zgniłe włosy, przypomniałem sobie zapach duszy w akademiku. Następnie okna są na południe, a żaluzje nie zamykają okien, więc kilka godzin dziennie musisz być ślepy.

Dział ogólny. Co jest o nim mówić. Wszystko tam jest, główna postawa jest normalna, a nawet z kiepskim treningiem, nawet jeśli przynajmniej dziesięciu lekarzy na ciebie patrzy, nie stanie się to łatwiejsze.

PIT To bardzo pomaga. Na oddziale znajdują się 4 łóżka i stanowisko (stół) pielęgniarki.

Dział poporodowy. Oboje byłem na drugim piętrze, dział obserwacyjny. Nadal są na innych piętrach działu. Nie chcę narzekać na barmankę - rodzaj pracy. Ale ja - nie ostrzegam, że menu jest takie, że lepiej nie jeść karmiących, stawia jabłka bezpośrednio na blacie okna dystrybucji. Czasami załamuje się z powodu małych rzeczy do płaczu, ale potem przeprasza. Ciężko dla niej. Ale to nie jest największy problem. Żywią się tutaj wszystkimi wydziałami, jednym działem gastronomicznym, strasznym pasożytem. Wchodząc, przynieś swoje jedzenie, przekąski lub coś innego, co będzie leżało przez tydzień. Wziąłem płatki, a one były moją drogą w nocy. Przeczytaj uważnie listę dozwolonych produktów i przekaż je krewnym. Płatny stolik to mit - to tylko dziecko, to samo, plus jabłko, dzikie jajko, lepszy kotlet lub ryazhenka zamiast kefiru.

Nie pomagają leczyć dziecka, więc jeśli nie ma doświadczenia, nie siadaj, szarpnij sąsiadów i samych pielęgniarek dziecięcych. Za każdym razem obserwowałem, jak dziewczyny nękają się, a potem chcą wyć do domu, nie spać ani nie jeść. Cóż, albo płatna izba wybiera, gdzie możesz być krewnym.

Po zwolnieniu uczniowie pomagają w organizacji, wszystko jest szybkie i szybkie. Khoba - i już jedziesz do domu.

Ogromny plus tego szpitala dla personelu. Niezależnie od koloru ścian lub smaku płatków, trafiają one do lekarzy i pielęgniarek. Wszystkie są tutaj dobre. Na podstawie umowy lub nie, dzień lub noc. Krótko mówiąc, jeśli pójdę za trzecim, to może znowu tutaj.

Od czego zacząć?

Więc najpierw najważniejsze. Wiele osób pyta: czy można wybrać sam szpital położniczy lub czy trzeba rodzić w szpitalu zgodnie z propiska. Odpowiedź brzmi: nie tylko możliwe, ale konieczne! Zwykle, spodziewając się dziecka, kobieta zaczyna angażować się w wybór szpitala na samym początku ciąży. Ale nie zapomnij pomyśleć o wszystkich nieprzewidywalnych opcjach: w rzeczywistości, według najnowszych statystyk, tylko 4% kobiet rodzi dokładnie w czasie określonym przez lekarza. Dlatego należy pamiętać, że w przypadku nieoczekiwanego początku porodu może nie być czasu na podróż do wybranej kliniki. W tym przypadku z reguły karetka zabiera przyszłą matkę do najbliższego szpitala w miejscu zamieszkania.

Ale w każdym razie nie martw się. Zgodnie z obserwacjami lekarzy nadchodzą najtrudniejsze i najdłuższe porody dla tych, którzy nie mogą się odprężyć, być odciągnięci od bieżących problemów, którzy są nieustannie pod wpływem stresu. Z jednej strony wszystko jest przewidywalne: co może być bardziej czcigodnym i ekscytującym momentem niż noszenie i rodzenie dziecka. Ale z drugiej strony, twoje dziecko na pewno nie podziękuje za takie doświadczenia, ponieważ im bardziej stresująca jest matka, tym trudniej jest rozwinąć płód.

Tak więc uczono się pierwszej zasady - spokoju i spokoju. Teraz z zimną głową, zobaczmy, jakie są plusy i minusy naszych szpitali położniczych w Sverdlovsku. Jeśli nie zamierzasz urodzić innego kraju lub innego regionu Rosji, te informacje będą dla Ciebie niezwykle przydatne. Aby udostępnić Ci wiarygodne dane i obiektywną ocenę, przeanalizowaliśmy tysiące recenzji z Internetu i osobiście skontaktowaliśmy się z niektórymi matkami z naszego regionu. Nasze wyniki okazały się mniej przewidywalne niż się spodziewaliśmy, ale znów byliśmy przekonani, że każda przyszła mama będzie mogła wybrać dla siebie idealny szpital położniczy bez wychodzenia z miasta.

Centrum perinatalne miasta, Jekaterynburg

Adres: ul. Komvuzovskaya, 3.

Odbiór: (343) 374-30-58.

Pierwszą rzeczą, którą wszystkie matki jednogłośnie zaznaczają w City Perinatal Center (GOC), są doskonałe warunki życia. Dlatego niedawno nowo stworzone matki słusznie nazywają go w swoich odpowiedziach najlepszym szpitalem położniczym w Jekaterynburgu. Naprawdę jest bardzo czysty, ładny i nowoczesny, nowy remont, wygodne meble. Osobiste oklaski, zdaniem tych, którzy tam rodzili, zasługują na kuchnię: jedzenie jest „doskonałe” z dostawą do łóżka (w razie potrzeby). Nowością jest wiele przydatnych broszur na oddziałach: o tym, jak ułatwić poród io zasadach karmienia piersią oraz o innych „urokach”, które czekają na ciebie w ten trudny, ale tak przyjemny sposób.

Matki nie zareagowały w najlepszy sposób na oddziały poporodowe na trzecim piętrze bloku, doradzając, jeśli to możliwe, aby poprosić o drugie, i zaleciły, aby nie rodzić zespołu dyżurnego w nocy w weekendy. Jednak na naszym stanowisku jest mało prawdopodobne, że możemy liczyć na 100% hit w naszych planach i harmonogramie.

Regionalne centrum okołoporodowe

Adres: ul. Seraphim Deryabinoy, 32 lata.

Telefony: (343) 240-59-80, 270-53-48.

Oprócz doskonałych warunków życia (ten sam nowy remont, piękno i czystość), regionalne centrum okołoporodowe (OPC) doceniło także współczesne błogosławieństwa ludzkości - komputer i Internet na korytarzu szpitalnym, z których każdy może korzystać. Uważna postawa lekarzy i pielęgniarek, która, jak się okazało, nie jest dostępna w każdym szpitalu, również pozostaje bez uwagi. Ale w OPC udzielą ci porady, odpowiedzą na wszystkie twoje pytania, zarówno przed, jak i po porodzie, i nauczą cię umieścić dziecko na klatce piersiowej i nigdy nie zostawiać cię samego z problemem. Z faktu, że możesz zepsuć swój nastrój - duży przepływ kobiet w pracy, ale w przyjemnej atmosferze, czekanie nie będzie bolesne.

Szpital położniczy w Jekaterynburgu Centrum medyczne w Paracelsus

Adres: ul. Bolszakow, 68.

Cóż, co można powiedzieć o prywatnym nowym płatnym szpitalu położniczym w Jekaterynburgu: ci, którzy zdołali skorzystać z ich usług, porównują to „z ośrodkiem” i „z bajką”. Na pierwszy rzut oka taka ocena wydaje się subiektywna, ale należy ją ocenić samodzielnie: szpital położniczy Paracelsus został zbudowany dopiero latem 2013 roku. Wszystkie meble i sprzęt, według zarządu, zostały sprowadzone z Niemiec. Oczywiście ten luksus nie jest tani, usługi w klinice nie są dostępne dla wszystkich. Ale w zamian otrzymujesz wsparcie psychologiczne, profesjonalizm i uwagę personelu, indywidualne podejście i wszystkie warunki, aby rodzić w spokojnej, komfortowej atmosferze. Czy jednak warto płacić za ekscesy i dodatkowe udogodnienia - twoją decyzję. Najważniejsze jest to, że tego dnia powinieneś być dokładnie tam, gdzie będziesz się dobrze opiekować.

Szpital położniczy w Jekaterynburgu z GKB nr 14

Adres: za. Suworow, 4.

Sytuacja w szpitalu położniczym w 14. szpitalu nie jest fantastyczna. Wiele osób mówi negatywnie o chłodnych oddziałach, brudnej duszy i całkowitym braku nowoczesnego remontu. Jednak według tych samych opinii jeden z najbardziej życzliwych lekarzy w mieście. Wielkie dzięki od szczęśliwych matek podczas badania, nie spotkaliśmy się.

Szpital położniczy Bratysława w Miejskim Szpitalu Klinicznym №40

Adres: ul. Wołgograd, 189.

Telefony: (343) 297-98-48, (343) 266-95-16.

Jeśli w ciągu ostatnich dziesięciu lat prześledzisz oceny dokonane przez 40. szpital, możesz zobaczyć gołym okiem, jak miejski szpital kliniczny z roku na rok jest coraz lepszy. Nowoczesna naprawa, wszystkie warunki komfortu, poszczególne komory są wyposażone w monitoring wideo, dzięki czemu co sekundę zachowujesz czujność dzięki monitorom komputerowym. W oddziałach płatnych kobiety pracujące mają nie tylko kuchenkę mikrofalową, lodówkę, własny prysznic i inkubator z lampą UV do użytku osobistego, ale nawet piłkę do pracy.

Należy jednak pamiętać, że w tym szpitalu położniczym występuje bardzo duży przepływ kobiet pracujących, co może czasami wiązać się z ograniczeniami w konsultacjach z pediatrą, brakiem czasu na długie indywidualne konsultacje i brakiem nadmiernej uwagi.

Szpital położniczy, Jekaterynburg, w SRI OMM

Adres: ul. Repin, 1.

Szpital położniczy w instytucie badawczym nie wyróżnia się szczególnym komfortem, nowymi naprawami i innym pięknem. Tak, na oddziale prenatalnym prysznic znajduje się w piwnicy, ale szpital położniczy wcale nie jest z tego znany. Specjaliści pracujący w nim łatwo radzą sobie z najtrudniejszymi przypadkami, ciążami z powikłaniami. Instytut Badawczy OMM można nazwać liderem w planowanym cięciu cesarskim, sądząc po recenzjach, które otrzymaliśmy. A jeśli nadal straszysz warunki życia, zawsze możesz wziąć płatny oddział, który ma znacznie większą listę dodatkowych świadczeń.

Z najnowszych doniesień prasowych wynika, że ​​OMR SRI zostanie przeniesiony do regionu południowo-zachodniego. Zbudują dla niego nowoczesny budynek o większej powierzchni z wygodnymi warunkami dla lekarzy. tak dla pacjentów.

Szpital położniczy Bratysława w Central City Hospital №20

Adres: ul. Dagestan, 3.

Szpital położniczy na Khimmash uważany jest za jeden z najbardziej ruchliwych w mieście. Ze względu na duży przepływ kobiet pracujących, postawa lekarzy jest raczej surowa i nie obfituje w nadmierne lęk i uwagę. To samo dotyczy prawie nieobecnego wsparcia psychologicznego: po prostu nie ma wystarczająco dużo czasu. Warto jednak zauważyć, że panie, które tam rodziły, jako jedno mówią o wysokich kwalifikacjach zarówno lekarzy, jak i całego personelu medycznego jako całości. Wiosną 2015 r. Szpital obiecuje dokonać nowych napraw, w tym w końcu nowy prysznic w patologii (a nawet, zgodnie z obietnicą, nie w piwnicy, jak jest teraz, ale na podłodze) i ładniejszy prysznic na oddziale poporodowym. Tymczasem jest to opcja dla tych, którzy cenią przede wszystkim profesjonalizm i doświadczenie lekarzy i nie chcą przepłacać za dodatkowe udogodnienia.

Szpital macierzyński Berezowski

Adres: Shilovskaya, 28

Telefon: (34369) 4-18-11

Warunki w szpitalu są dość proste, co do zasady należało się spodziewać. Jednak ci, którzy mają już szczęście, aby je urodzić, charakteryzują ten szpital wyłącznie jako „dom”, „kraj” i „przytulny”. В больнице всего один аппарат искусственного дыхания для малышей, поэтому, если есть какие-то подозрения на сложные роды, то стоит подумать о более оснащенной клинике. Зато наши респонденты говорят о врачах березовского роддома только теплые слова благодарности, подчеркивая их профессионализм и опыт. Так что, если вы не ожидаете сложных родов, то спокойно можете отдохнуть в тихой отдаленной больнице, где родите без лишних стрессов и негативных эмоций.

Роддом г. Среднеуральск

Адрес: Ул. Лермонтова, 2

Telefon: (34368) 2-22-99, 7-43-77

Stosunkowo mały, prosty, czysty i schludny szpital położniczy. Matki w nim są zawsze nieliczne, co pozwala lekarzom być bardziej uważnym i oddawać się gościom dzięki tak zwanemu „indywidualnemu podejściu”. Poza tym istnieją legendy o tym, jak trudni i niebezpieczni dla zdrowia byli lekarze z Uralu z małych dzieci i ich matek. Nie znaleźliśmy ani jednej negatywnej recenzji na temat tego małego i przyjemnego regionalnego szpitala położniczego.

Szpital położniczy Pervouralsk

Adres: Ul.Metallurgov, 3 a

Telefon: (3439) 66-79-66

Niedawno matki rozmawiają z wdzięcznością o Pervouralsk lekarzach i pielęgniarkach, szczególnie zwracając uwagę na ich uwagę i życzliwość. Warto jednak zwrócić uwagę na warunki życia: w dziale pocztowym farba na suficie się łuszczy, można wspinać się po ścianach i łóżeczkach ... Ale sądząc po opiniach, w innych działach sytuacja jest znacznie lepsza. Mamy nadzieję, że w niedalekiej przyszłości i oddziały poporodowe zostaną uporządkowane i będą mogły zadowolić swoich nowych gości.

Który szpital macierzyński wybrać w Jekaterynburgu? Dodatkowy komfort za dodatkowe pieniądze lub doświadczonych lekarzy i zwykłe warunki szpitalne w ramach polityki OMS? W każdym razie decyzja należy do Ciebie! Zważ zalety i wady, zastanów się, co jest dla ciebie naprawdę ważne, jak, gdzie i dlaczego będziesz bardziej komfortowy, bardziej opłacalny, bezpieczniejszy. I nie zapominaj, że decyzja powinna być podjęta z wyprzedzeniem „z zimną głową, ciepłym sercem i czystymi rękami”.

Obejrzyj film: Авторская фотостудия при родильном доме Парацельс. (Sierpień 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send